Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Deltagar- och anmälningsvillkor


Deltarvillkor

Medlemskap

Alla som rider på våra ridskolehästar måste vara medlemmar. I medlemskapet ingår en olycksfallsförsäkring.

Nya elever faktureras för medlemsavgiften i samband med terminsavgiften.

För alla ridande medlemmar så ingår visst ideellt arbete som föreningsstyrelsen kallar till. Det kan tex handla om städning, krattning mm

Från och med höstterminen 2013 så är det en uppsägningstid om 4 veckor innan terminsstart. Ni ansvarar själva om att säga upp er plats. Sägs inte platsen upp så skickas det en faktura till er på 300 kr. Uppsägningen sker till ridskolans mail. This is a mailto link

Pröva på som nybörjare

Som nybörjare räknas dina först tre lektioner som pröva på. Skulle du ångra dig inom den tidsramen betalas återstående terminsavgift åter. Medlemsavgifter återbetalas inte.

Hjälp och stöd

För att få lektionerna och tiden före och efter att fungera på bästa sätt så ber vi att föräldrar hjälper till OM ert barn behöver hjälp. Det kan handla om att hjälpa till att ta in eller ut hästen ur stallet, hjälpa till att göra iordning hästen eller att leda ponnyn/hästen på ridbanan. Om deltagaren har behov av särskilda insatser är det viktigt att det informeras om redan vid anmälningen så att det i förväg finns planering för stödinsatser.

Stalljour

Obligatorisk stalljour för ridande elever, from 12 år och uppåt, schemaläggs och meddelas löpande på Messenger och på stallets anslagstavla. Antal jourer varierar utifrån elevantalet på ridskolan.

Inför lektion

Du som rider ska vara i stallet minst 30 minuter före lektionen startar för att hinna göra iordning din häst. Om du inte kan komma till din ridlektion, kontakta din ridinstruktör i god tid innan lektionsstart. Kontaktuppgifter till din ridinstruktör finns i din kallelse.

Under lektion

Efter lektionen, tar du hand om hästen, borstar den och kratsar hovarna. Det är viktigt att du tvättar bettet efter varje ridning.

Sista ridgruppen varje kväll har ansvaret för kvällsutfodringen.

Kommunikation och information

Det är viktigt att du läser anslagstavlan inne i stallet, där får du information om t.ex. ändrade ridtider, information om olika kurser, tävlingar och annat kul som vi kan göra för att öka trivseln i klubben. Informationen som står på anslagstavlan kommuniceras även på hemsidan www.lovangersryttarsallskap.se  På Stallets anslagstavla finns även en åtgärdslista uppsatt. På den finns det uppgifter som vi i föreningen tacksamt tar emot hjälp för att utföra.

Föreningen har en Messengergrupp för stalljourer, där kommuniceras allt som kan vara bra att känna till inför under och efter ditt jourpass. Ansvarig samordnare för stalljoursplanering kontaktar dig vid terminsstart och gör upp om vilka pass som passar samt ser till så att du läggs till i Messengergruppen.   

Föreningen finns även på Facebook https://www.facebook.com/groups/lovangersryttarsallskap

och på Instagram https://www.instagram.com/ryttarsa/

Anmälningsvillkor

Inställd aktivitet tex lektion eller Pay and jump, ändrad tid eller ändrad form– före aktivitet

Om vi tvingas ställa in en aktivitet före kursstart har du rätt att få tillbaka hela deltagaravgiften. Om starten skjuts upp mer än en vecka har du rätt att ångra din anmälan och få tillbaka hela avgiften. Detsamma gäller om vi ändrar tidpunkten på ett för dig väsentligt sätt.

Inställd aktivitet tex lektion eller Pay and jump, ändrad tid – under pågående aktivitet

Om vi tvingas ställa in en pågående aktivitet har du rätt att få tillbaka delar av avgiften utifrån hur många gånger som återstår. Detsamma gäller om vi ändrar tidpunkten på ett för dig väsentligt sätt.

Minderåriga

Om du är under 18 år måste din målsman godkänna din anmälan och stå som betalningsmottagare för deltagaravgiften.

Bekräftelse

När du anmält dig till en aktivitet får du en bekräftelse på din anmälan. Innan aktiviteten startar får du en skriftlig kallelse med angivna tider och kontaktuppgifter till ledaren. Med kallelsen medföljer också faktura för deltagaravgiften om inte betalning ska göras på något annat sätt.

Ångerrätt

Du har 14 dagars ångerrätt från det att vi bekräftat din anmälan. Det betyder att du utan att ange skäl eller att bli debiterad avgifter har rätt att ångra din anmälan. För att använda din ångerrätt ringer eller sänder du ett meddelande till oss. Våra kontaktuppgifter hittar du på bekräftelsen eller genom vår webbplats, www.lovangersryttarsallskap.se/ .  I det fall du redan betalt din deltagaravgift kommer vi att återbetala den till dig inom 30 dagar från det att du använt din ångerrätt.

Förverkad ångerrätt

Om du påbörjat deltagande i en aktivitet har du accepterat att avstå din ångerrätt.

Avanmälan och avbrutet deltagande

När ångerrätten förfallit kan du avanmäla dig fram till 14 dagar före start utan att ange orsak eller bli debiterad några avgifter genom att kontakta oss.

Om du återtar din anmälan innan aktiviteten startat men mindre än 14 dagar före start debiteras du en administrationsavgift på tio procent av deltagaravgiften, dock lägst 100 kronor.

Om du avbryter ditt deltagande på en startad aktivitet är du i regel skyldig att betala hela deltagaravgiften. Om skälet till att du avbryter aktiviteten är varaktigt hinder såsom sjukdom styrkt med läkarintyg, flytt från orten, arbetslöshet eller andra jämförbara anledningar som inte kan läggas dig till last återbetalas den ännu ej utnyttjade delen av deltagaravgiften med avdrag för eventuell litteratur och material.

Som nybörjare är du undantagen ångerrätten och har fram till och med träff 3 möjlighet att ångra ditt deltagande och få återstående deltagaravgift återbetald.

Inom 30 dagar från det att du avanmält eller avbrutit ditt deltagande enligt ovan ska vi återbetala redan inbetald deltagaravgift till dig.

Inställd eller ändrad start

Om vi ställer in en aktivitet har du rätt att återfå hela deltagaravgiften. Om starten skjuts upp mer än 14 dagar eller om tiden för aktiviteten ändras har du rätt att utan att ange orsak avanmäla dig och återfå hela deltagaravgiften. Eventuellt inbetald deltagaravgift återbetalas till dig inom 30 dagar.

Betalning och kostnader

Deltagaravgiften framgår av informationen som lämnas i samband med anmälan. Deltagaravgifter faktureras om ingenting annat anges i samband med anmälan och ska betalas inom 30 dagar från faktureringsdatumet. Vid betalning efter förfallodagen debiteras ränta enligt räntelagen.

 

Uppdaterad: 02 MAR 2021 23:30 Skribent: Helen Strandemo
E-post: Adressen Gömd

sponsor

 

www.lefab.se

 

 

Föreningens swish 1231510270

Postadress:
Lövångers Ryttarsällskap - Ridsport
Fjälbyn 42
93293 Lövånger

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: lrs.fjalbyn@hotmail....